Startpagina.over ons.hobby.genealogie.heemkunde.foto's.foto's 2.WO I + II.linken.
Heemkunde vereniging Landgraaf
Linken naar andere interessante sites
Hier plaatsen wij links naar andere sites die in elk geval voor ons interessant zijn. Een aantal zijn beslist ook voor de bezoekers van onze site interessant.
Bij de links hebben we een aantal opgenomen op die betrekking hebben op genealogie en archeologie, mijn-bouw en streekgeschiedenis. Wanneer je zelf ook met een leuke site opgenomen wilt worden, moet je maar even contact met ons opnemen. Verder staan er wat andere links.
De heemkundevereniging Landgraaf heeft in haar studiecentrum meer dan 24.000 titels analoog en digitaal  beschikbaar voor het doen van onderzoek. De vereniging heeft ongeveer 395 leden en heeft een groot eigen studiecentrum. Zij is gespecialiseerd in genealogie.

 

Mijnbouw bij Wim Schoenmaekers

Wim Schoenmaekers uit Palemig heeft een schitterende site over alle aspecten van de mijnbouw. Ook heeft Wim heel veel links naar andere websites over mijnbouw.

Wim organiseert o.a. De Koempelmissen voor overleden mijnwerkers. Wim 300 (zijn penningnummer) heeft op de staatsmijn Wilhelmina in Schaesberg gewerkt en is bijvoorbeeld ook nog gids in de modelmijn in Valkenburg.

Wim is lid van de Heemkundevereniging Landgraaf

Gemeente Landgraaf

Op de website van de gemeente Landgraaf is niet alleen informatie te vinden over de gemeente zelf, maar er zijn ook veel links naar verenigingen en organisaties in Landgraaf.

Gemeente Heeze-Leende

Meer weten over Heeze-Leende? Bezoek dan de website van deze groene gemeente eens.

Genealogie in Limburg

Op de Limburgse Genealogie Wiki staan enorm veel gegevens en links voor alles wat met genealogie in Limburg te maken heeft.

Heemkundeverenigingen Oostelijk Zuid Limburg

Op deze pagina is meer informatie te vinden over de heemkundeverenigingen in oostelijk Zuid-Limburg. Ook is er een agenda met activiteiten.

 

Heemkundekring Heeze-Leende-Zesgehuchten

De Heemkundekring laat via haar website veel digitale informatie zien. Ook heeft zij een eigen bibliotheek annex museum met veel informatie over de plaatselijke textielindustrie en archeologische vondsten.