Startpagina.over ons.hobby.genealogie.heemkunde.foto's.foto's 2.WO I + II.linken.
Onze hobbies
In de loop van de jaren hebben wij een groot aantal zaken tot onze hobby gemaakt. Het begon ooit heel rustig met alleen maar scouting. Niet zo vreemd want in de jaren vijftig van de vorige eeuw waren er nog niet zo veel verenigingen waar je uit kon kiezen. In de loop van de jaren is scouting de boventoon blijven voeren. Maar tegelijkertijd werd gefotografeerd, bekeken we de sterrenhemel, gingen we graag steden en dorpen bekijken, was Jo vele uren te vinden aan het viswater, deed Gerda allerlei handvaardigheidszaken met als toppers het zelf maken van poppen en allerlei kaarten. Ons interesseveld is enorm groot en daarom proberen we altijd wel zaken met elkaar te combineren. Het woord vervelen komt in ons woordenboek niet voor!
Hoe hebben we het ooit allemaal gedaan?
In de afgelopen jaren zijn heemkunde (genealogie, streekgeschiedenis, lokaal historisch onderzoek in Landgraaf en Heeze-Leende, kasteel Schaesberg en archeologie), modelspoor en wandelen de boventoon gaan voeren. Natuurlijk maakt Gerda nog veel kaarten en wordt er ook nog veel gefotografeerd.
Van enkele van onze hobbies kun je meer informatie vinden onder de verschillende knoppen.

In sport zijn we niet zo geïnteresseerd of het moet de wielersport zijn. Dat doen we niet alleen voor het beeldscherm, maar belangrijke wedstrijden in Nederland willen we toch ook wel graag live zien en dan niet alleen de heren, maar ook de dames. Een hele dag in de Cauberg in Valkenburg staan is dan geen opoffering.

Op de stadswallen van Sluis.

Boven op een bruggetje in het stadspark in Steenwijk.

 

Rechts februari 2017 op weg naar het voormalige concentratiekamp Westerbork. En daar lag inderdaad nog sneeuw in de bossen.