Startpagina.over ons.hobby.genealogie.heemkunde.foto's.foto's 2.WO I + II.linken.
Iets meer over ons
Wij? Wat moet je vertellen?

Wij zijn zogenaamd zestigers en al meer dan 40 jaar getrouwd.
Natuurlijk spring je op onze leeftijd niet meer zo gemakkelijk over een hek en soms moet je ook een tandje terugschakelen. Maar dat wil niet zeggen, dat wij achter de geraniums zitten. Wij altijd een zee van activiteiten gehad. Niet alleen voor de “fun”, maar ook altijd activiteiten  waarbij je maatschappelijk betrokken moet zijn. En wij hebben nog een gebrek: Wij doen altijd alles samen!

Met ingang van 1 juni 2013 is Jo met vroeg pensioen gegaan. Naast de verenigingsactiviteiten dus tijd om samen veel leuke dingen doen.
Wij trouwden in een tijd, dat in het jaarverslag van de werkgever nog geschreven werd: “wel voor de wet maar niet voor het bed zijn op 7 september 1973 getrouwd Jo en Gerda Schiffelers-Van kan.”
Tja, op 16 februari 1974 deden we het dan maar voor “de echt” en werd ons huwelijk door heeroom Leo Boermans in de kerk van Nieuwenhagerheide ingezegend. Het leuke van die tijd was, dat je je tekst voor de mis zelf mocht samenstellen en vrij was in de keuze van je liedjes en muziek. Ons “eigen” koor “the Sound of Peace and Freedom” van de H. Familieparochie in Schaesberg luisterde de mis op.
Dat waren nog eens tijden. Een musical als Hair met al z’n bloot maakte diepe indruk. Flower Power, de keuze tussen Beatles en Roling Stones.  En wat te denken van de seksuele revolutie met de films van Oswalt Kolle. Verplicht voor school, maar verboden door de ouders.
Een week na ons huwelijk verhuisden wij naar Heeze waar Jo op 1 januari 1973 in dienst was getreden van de gemeente Heeze. Je kunt het je nu niet meer voorstellen, maar hij was verplicht om in de gemeente of directe omgeving te wonen. En we wonen er nog steeds. Nog steeds in hetzelfde huis. In die tijd had we nooit kunnen vermoeden, dat we er zo lang zouden blijven wonen.
Wij hebben altijd geroepen dat we terug zouden gaan naar het Limburgse land. In 2013 hebben we besloten lekker in Heeze te blijven wonen.
Wij bleven kinderloos, maar wij hebben onze eigen “stiefkinderen”  en met kinderen hadden wij veel dingen niet samen kunnen doen.!
Op 25 april 2013  nam Jo na 40 jaar en 5 maanden ambtenaar bij de gemeente Heeze-Leende en bijna 42 jaar overheidsdienst te zijn geweest, afscheid van het werkzame leven. Inmiddels is hij AOW-gerechtigd. Gerda is nu 66 en heeft haar eerste AOW ontvangen.

Dan vervelen? Nee we hebben meer dan genoeg te doen!!

Op de volgende pagina’s vertellen wij nog iets meer over ieder van ons.

De grote vijver in de tuin is weg. Zijn plaats is ingenomen door bloemen en planten. Het zelf telen van groenten is wel leuk, maar de voorkeur voor de hele tuin is bloemen en planten geworden. Zoveel mogelijk snijbloemen voor de hobby van Gerda.