Familiewebsite Gerda en Jo Schiffelers

Wie schrijft die blijft. Over ons en onze familie


WELKOM OP DE WEBSITE VAN GERDA EN JO SCHIFFELERS - VAN KAN


.

 

Aan onze website wordt de komende tijd nog gewerkt. Wij proberen deze nieuwe site zo snel mogelijk weer helemaal operationeel te hebben.

Wij zijn al vanaf 1994 bezig met het onderzoek naar onze de herkomst van onze familie of in gewoon Nederlands wij doen stamboomonderzoek. Wij zoeken dus niet alleen naar de naamgenoten Schiffelers en Van kan, maar ook naar de namen in onze kwartierstaat. Het gaat daarbij niet alleen om namen maar ook om de vraag waar onze voorouders woonden, hoe leefden zij, wat deden zij, welke bijzonderheden waren er, bijzondere dingen uit de tijdsperiode etc. Daardoor kom je automatisch ook in aanraking met de streekgeschiedenis.

Welke namen onderzoeken wij speciaal: 

Schiffelers (Schieffelers, Schiffeleers, Schiffeler, Schifflers, etc).

Vankan (Van kan, Vancan, van Kan(n), van Can(n).

Dautzenberg (tak Ubach over Worms/Scherpenseel en verder alle naamdragers

Horsch

Brassé

Boermans (oorsprong omgeving Kerkrade)

Hanssen (Nieuwenhagen en omgeving)

Vreuls (Nieuwenhagen, Kerkrade, Duits grensgebied)

Verder uiteraard alle namen die in de kwartierstaat voorkomen en  hebben wij ook van aanverwante families veel gegevens .

Wij leggen onze gegevens vast in het programma Pro-Gen en verder in Myheritage. In Pro-Gen staan momenteel meer dan 60.000 namen. Omdat er veel overeenkomsten tussen de beide families zijn wordt in Myheritage alles in één groot bestand opnieuw samengebracht.

Uiteraard mogen mensen onze gegevens gebruiken. Wij vragen wel om niet alleen klakkeloos over te nemen maar bij gebruik van de gegevens ook een bronvermelding te doen. Uiteraard zijn aanvullingen en correcties welkom. Niemand is foutloos, dus ook wij niet.


Bijgewerkt 2 augustus 2022