Familiewebsite Gerda en Jo Schiffelers

Wie schrijft die blijft. Over ons en onze familie

De kwartierstaat van Gerda.

Bij de kwartierstaat van Jo hebben we al wat uitgelegd. De moeder van de vader van Gerda heette Vreuls. De ouders van haar moeder droegen de namen Boermans en Hanssen. Namen als Vreuls, Hanssen en Dautzenberg hebben meer relaties met elkaar dan menigeen zou denken. Je komt dus bij je onderzoek van alles tegen en gaandeweg doe je dus ook wel verrassende ontdekkingen. De lijnen gaan op een gegeven moment de Belgische grens over naar de Voerstreek en verder. Via de vesting Limbourgh blijken we te moeten zoeken naar een familie die uit Italië is gekomen. Ook gaat een lijn ver Duitsland in naar een familie Kast die aanzien had en betrokken was bij de houthandel. Hun stamhuis bestaat nog. 

Op deze plaats kijken we naar de rechte lijn Vankan. Omdat we te maken krijgen met een ongehuwde moeder zijn het in feite twee lijnen. We beginnen met de grootouders van Gerda.

Mathijs Hubert Joseph Vankan x Geertruid Vreuls

Johan Antoon Vankan x Maria Anna Hubertina Oberje

Leonardus Vankanne x Maria Agnes Wijnen

Maria Adeleijdis Vankan

Martinus Vankan x Anna Maria Rutten

Nicolaus Vankan x Anna Catharina Aretz

Gerardus Vankan x Agnes Knops

Marinus Vankan x Catharina Keufkens

Wilhelmus Vankan x Gertrudis Beckers


Het onderzoek naar je kwartierstaat is dus meer spannend. Op een van de foto's is een maquette te zien van de oorspronkelijke stad en vesting Limbourgh ontwerpen en gebouwd door een van de voorouders van Gerda. Ook het stamhuis Kast is op foto te zien.